Cornwall

29. 9. 2023 | Aktuality | Ladislava Sedláková

Ve dnech 16. až 22. září se někteří studenti naší školy vypravili na poznávací zájezd do Anglie. Rozhodli se navštívit malebný Cornwall, který je známý svou krásnou přírodou a zajímavými památkami.

Naší první zastávkou byla Belgie, kde jsme navštívili slavné Atomium a Bruggy. Následující den na nás čekaly Britské ostrovy, vítaly nás pověstné bílé útesy doverské a navštívili jsme Corfe Castle a městečko Exete. V úterý se nám pokazilo počasí a kvůli silnému větru a jen o trochu slabšímu dešti byla návštěva legendami opředeného hradu Tintagel zrušena. Přesunuli jsme se do Plymouthu a navštívili Dartmoorská blata, která proslavil Arthur Conan Doyle ve své knize Pes baskervillský.

Počasí se nezlepšilo ani další dny, ale to nás neodradilo, abychom nejeli na Land’s End. Jak název napovídá – na samotný konec světa. Poté, co jsme se porozhlédli po krásné krajině, nás očekával St Michael’s Mount, který naši cestu po Cornwallu zakončil. S Británií jsme se rozloučili jednodenní návštěvou Londýna. Poté nás čekala dlouhá cesta domů.

Virtuální prohlídka

Další aktuality