Týden úspěšných soutěží

23. 4. 2024 | Odborné akce | Tomáš Vybíhal

Minulý týden jsme bodovali na krajském, národním i mezinárodním poli. Všem zúčastněným děkujeme.

Soutěž programování

V Brně proběhlo krajské kolo v programování. Z naší školy v kategorii Programování mikrořadičů do něj postoupili dva žáci, a jeden z nich je vyhrál.

Maxim Vašíček (3. B) dosáhl maximálního počtu bodů a pravděpodobně postoupí do celostátního ústředního kola.

Národní soutěž ČR v kybernetické bezpečnosti

Kybersoutěž probíhá ve třech kolech. První dvě kola probíhají online, třetí kolo – národní finále je celodenní prezenční soutěž. Letos se do prvního kola přihlásilo více než 10 000 studentů z celé ČR.

Naši školu reprezentoval Vilém Pořízka ze 4. B, který soutěž absolvoval již potřetí, přičemž se vždy probojoval až do národního finále. Podařilo se mu to i letos, kdy ve druhém kole skončil na 4. místě a hladce tak opět postoupil.

Národní finále se letos konalo v Českých Budějovicích. Zde se z 50 finalistů umístil na krásném 9. místě . S velkou pravděpodobností se tak, stejně jako loni, zúčastní letní školy pro nejlepší řešitele, kde se sestavuje národní tým čítající 10 členů. Členové tohoto týmu budou následně reprezentovat Českou republiku v mezinárodním kole, které proběhne v Itálii.

Blahopřejeme Vilémovi k výbornému výsledku a držíme palce, aby se do tohoto výběru dostal.

Istrobot 2024

Istrobot je mezinárodní robotická soutěž pořádaná FEI STU Bratislava se spoustou tradičních i méně známých disciplín. Vyrazili jsme na ni v sobotu 20. 4. se dvěma LegoSumo roboty.

Jednomu se podařilo probojovat mezi šest nejlepších do finále, kde skončil těsně pod bednou. Podařilo se mu ale vyhrát v hromadném souboji všech finalistů a zasloužil si tak cenu v podobě multimetru.

ROBO!!!

Ostravská robotická soutěž ROBO!!! je pořádaná na půdě VŠB-TUO v rámci dne „Zlepši si techniku“.

Soutěže se účastnili naši nadějní prváci a všem se podařilo splnit soutěžní úkol – naprogramovat robota sledujícího čáru.

Virtuální prohlídka

Další aktuality